Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За контрабанду в значних розмірах пропонують позбавляти волі на строк до 7 років

6 липня 2018, 13:50
143
0
Автор:
Реклама

Кабмін запропонував ввести кримінальну відповідальність за контрабанду товарів в значних, великих і особливо великих розмірах.

Відповідний законопроект № 8543 було зареєстровано у Верховній Раді 3 липня, але народні депутати ще не підтримали включення цього проекту до порядку денного сесії.

Проектом пропонується визначити, що контрабанда товарів вважається вчиненою в значних розмірах, якщо їх вартість в 500 і більше разів перевищує НМДГ, у великих - в 2000 і більше разів, в особливо великих - в 5000 і більше разів.

За контрабанду в значних розмірах пропонують карати позбавленням волі на строк від 3 до 7 років, за повторне вчинення таких дій або контрабанду у великих розмірах - від 5 до 12 років з конфіскацією майна. За вищезгадані дії, здійснені організованою групою або контрабанду у особливо великих розмірах пропонують позбавляти волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Чинне законодавство передбачає кримінальну відповідальність виключно за контрабанду культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї або боєприпасів (окрім гладкоствольної мисливської зброї або боєприпасів до нього), частин вогнепальної нарізної зброї, а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини