Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевіряти якість комунальних послуг буде їх виконавець

Реклама

Мінрегіон розробив проект Порядку перевірки відповідності якості надання комунальних послуг і послуг з управління багатоквартирним будинком параметрам, передбаченим договором про надання відповідних послуг.

Споживач, якому не надані комунальні послуги, для перевірки якості або кількості наданих послуг повинен викликати виконавця (його представника) або керівника.

Споживач повинен звернутися до виконавця комунальної послуги або управителя багатоквартирного будинку з усною (особисто або за телефоном) або письмовою (за адресою, вказаною в договорі) претензією про невідповідність кількісних чи якісних показників.

Таке звернення обов'язково реєструється в журналі реєстрації заявок споживачів. Споживачеві повинні повідомити відомості про особу, що прийняла звернення (прізвище, ім'я і по батькові), реєстраційний номер звернення і час його прийняття.

Виконавець зобов'язаний прибути на виклик споживача в терміни, визначені в договорі, але не пізніше ніж протягом доби з моменту отримання претензії.

У свою чергу споживач зобов'язаний забезпечити представникові виконавця комунальної послуги або управителеві багатоквартирного будинку доступ до свого житла, іншої нерухомості для проведення перевірки. Відмова в доступі є основою для відмови в задоволенні претензії споживача.

За результатами перевірки складається акт-претензія за затвердженою формою. За відсутності взаєморозуміння з виконавцем споживач має право звернутися за захистом своїх прав в Держпотребслужбу. В порядку регламентовано, що саме має перевірятися під час аналізу якості надання кожного з видів послуг (постачання теплової енергії, гарячої води, централізоване водопостачання і водовідведення, поводження з побутовими відходами, управління багатоквартирним будинком).

Зауваження та пропозиції до проекту акту можна направити на e - mail: BolieikoVO@minregion.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини