Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плату за спожиті у будинку воду і тепло розподілять між усіма власниками

5 червня 2018, 14:00
1027
3
Автор:
Реклама

На виконання Закону "Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання" Мінрегіон розробив проект методики розподілу між споживачами об'ємів спожитих у будівлі комунальних послуг.

Свої зауваження і пропозиції до проекту можна направити до 30 червня на e - mail: LiashenkoIS@minregion.gov.ua.

Нагадаємо, спожиті усіма мешканцями багатоквартирного будинку вода і тепло повинні оплачуватися відповідно до показань загальнобудинкового лічильника з урахуванням показів квартирних вузлів обліку.

Проектом наказу пропонується врегулювати питання визначення і розподілу між споживачами:

- ззагального обсягу спожитої у будівлі теплової енергії за наявності та у випадку відсутності вузлів розподільного обліку/приладів розподілювачів теплової енергії, у тому числі на опалення житлових та нежитлових приміщень, які є самостійними об'єктами нерухомого майна, опалення місць загального користування та допоміжних приміщень багатоквартирного будинку, гарячого водопостачання (у разі обліку теплової енергії у гарячій воді), забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання (за наявності циркуляції);

- загального обсягу спожитої у будівлі холодної та гарячої води за наявності та у випадку відсутності вузлів розподільного обліку.

Також пропонується встановити, як визначити:

- обсяг спожитої комунальної послуги за відсутності вузлів розподільного обліку, у разі виходу з ладу, втрати вузла комерційного обліку;

- мінімальну частку середнього питомого споживання теплової енергії у будівлі;

- об'єм витоків води для наступного відшкодування споживачам розподілених на них додаткових об'ємів води за результатами таких витоків.

Передбачено застосування поправкових коефіцієнтів для розподілу об'єму спожитої теплової енергії у наріжних квартирах (приміщеннях), квартирах (приміщеннях), розташованих на перших і останніх поверхах будівель тощо.

Крім того, встановлюється нормована температура повітря в опалювальному приміщення - 18 С, яка також впливатиме на розподіл об'єму спожитих послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини