Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Управителі багатоквартирним будинком повинні будуть скласти іспит і отримати сертифікат

Реклама

Мінрегіон виніс на громадське обговорення проект, що встановлює порядок атестації менеджерів (управителів) житлового будинку (групи будинків), а також визначає критерії, яким повинні відповідати підприємства, установи, організації, що здійснюють професійну атестацію таких управителів.

Так, відповідно до Закону № 2189 - VIII "Про житлово-комунальні послуги" (який вводиться в дію з 10 червня) співвласники багатоквартирних будинків повинні вибрати управителя своїм спільним сумісним майном. Управителем може бути як юрособа, що має в штаті атестованого менеджера, так і ФОП, який отримав відповідний сертифікат керівника.

Згідно з розробленим Мінрегіоном проектом постанови "Деякі питання професійної атестації по професії "Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)", бажаючий стати управителем повинен отримати кваліфікаційний сертифікат у спеціальному органі сертифікації персоналу за цією професію.

Управителіпроходитимуть первинну і повторну професійну атестацію. Перший сертифікат видається на 3 роки, при повторній атестації сертифікат діє 5 років.

Компетентність кандидата оцінюватимуть як мінімум 3 людини з вищою освітою і 5-річним стажем роботи за фахом або досвідом професійного викладання у внз не менше 5 років в галузі знань "Управління і адміністрування". Інформація про управителя вноситься в реєстр атестованих осіб на кваліфікаційні вимоги професії.

Управитель повинен відповідати таким кваліфікаційним вимогам: мати повну вищу освіту напряму підготовки "Менеджмент" (магістр, спеціаліст) без вимог до стажу роботи; або повну вищу освіту (технічну), стаж роботи за фахом - не менше 2 років і післядипломну освіту за напрямом "Менеджмент". Завдання і обов'язки встановлені в розділі 5 Випуску 87 довідника професій. Знання перевірятимуть у формі тестів, усних і письмових ситуаційних завдань.

У свою чергу організації, що здійснюють атестацію управителів, повинні отримати від Нацагентства з акредитації атестат про акредитацію органу по сертифікації персоналу; їх повинні включити в реєстр акредитованих органів за оцінкою відповідності; у сфері акредитації мають бути роботи по сертифікації персоналу за вказаною професією.

Зауваження і пропозиції можна направити до 30 червня на e - mail: LieppoOO@minregion.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини