Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується підвищити штрафи за порушення пожежної безпеки

26 квітня 2018, 11:30
204
0
Автор:
Реклама

Відповідальність у сфері техногенної і пожежної безпеки можуть посилити.

Відповідний проект Закону "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки" схвалений на засіданні Уряду 25 квітня і направлений до Верховної Ради.

Проектом пропонується підвищити розмір штрафів. Зокрема за порушення встановлених вимог пожежної безпеки для громадян запропоновано встановити штраф від 30 до 50 НМДГ (від 510 до 850 гривень), а для посадовців і фізичних осіб-підприємців - від 50 до 100 НМДГ (від 850 до 1700 гривень). На сьогодні максимальний штраф, накладений за такі правопорушення, складає 170 гривень.

За завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувальних підрозділів, аварійно-рятувальних служб, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб пропонують підвищити штраф вдесятеро до 1190 гривень.

Порушення встановлених законодавством вимог техногенної, пожежної безпеки, виникнення пожежі, що викликає, аварії або іншої небезпечної події, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі може загрожувати штрафом від 300 до 800 НМДГ або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини