Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правозахисники засудили насильство над ромами і закликають не розпалювати міжетнічну ворожнечу

23 квітня 2018, 11:44
109
2
Автор:
Реклама

Український союз Хельсінкі з прав людини відреагував на подію, подія 21 квітня : представники праворадикальної організації "С14" розібрали і спалили намети з поселення ромов на Лисій горі - історичній місцевості в Голосіївському районі м. Київ.

У заяві УХСПЧ згадується, що напередодні, 17 квітня за участю праворадикалов відбувся антиромский "рейд" на центральному залізничному вокзалі столиці, під час якого у представників цієї національної меншості перевіряли квитки і примушували їх прибирати. 19 квітня координатор цієї громадської організації Сергій Мазур повідомив, що "С14" разом з Муніципальною вартою і співробітниками Голосіївського районною в м. Києві держадміністрації пред'явили ультиматум покинути територію парку до 20 квітня. Велика частина жителів табору не виконала вимогу покинути парк.

21 квітня табір циганів був зруйнований. Окрім цього, згідно з повідомленням на сторінці праворадикальної громадської організації в Facebook, плануються і інші рейди "проти незаконних проявів" ромов наступного тижня.

УХСПЧ рішуче засуджує дії представників "С14" в Голосіївському районі м. Києва, адже руйнування поселення ромов являється грубим порушенням прав людиниа також вважає неприпустимим переслідування його жителів, яке мало місце 17 квітня і являється розпалюванням міжетнічної нетерпимості.

Український союз Хельсінкі з прав людини звертається до керівництва Голосіївської райдержадміністрації з проханням перевірити факт участі працівників РГА у заході 19 квітня і встановити правомірність їх дій; до керівництва Голосіївського РУ ГУМВД України в м. Києві з вимогою провести ретельне розслідування дій представників праворадикальної громадської організації "С14" 17-21 квітня, надати належну оцінку їх відповідності законодавству України і негайно вжити заходи по зменшенню випадків розпалювання міжетнічного розбрату.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини