Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовослужбовці в особливий період зможуть подовжувати контракт на 10 років

5 квітня 2018, 17:56
1153
0
Автор:
Реклама

Під час дії особливого періоду для військовослужбовців за їх бажанням строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено на строк від 1 до 10 років.

Це передбачено законопроектом № 6473 "Про внесення змін до законів відносно уточнення питань військової служби за контрактом", який сьогодні був прийнятий за основу.

Також передбачено, що військові комісаріати (командири військових частин) зможуть направляти в Службу безпеки України запити для перевірки відомостей про причетність до дій, спрямованих на насильницьку зміну або скидання конституційного ладу або посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Для проведення такої перевірки потрібна письмова згода охочого поступити на службу. Перевірка триватиме не більше 30 календарних днів з дати подачі згоди. Якщо згода не надана або якщо буде встановлено, що громадянин причетний до таких протиправних дій, його не приймуть на військову службу.

Крім того, жінкам нададуть рівні можливості з чоловіками на укладення контракту на проходження військової служби. Жінки зможуть укладати контракт до досягнення граничного віку перебування на військовій службі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини