Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Начальника головного органу військового управління Нацгвардії призначить Президент

27 березня 2018, 10:00
170
0
Автор:
Реклама

Петро Порошенко вніс зміни в Положення про головний орган військового управління Національної гвардії України.

Відповідні зміни передбачені Указом Президента від 24 березня 2018 року № 84/2018, який набире чинності з дня його опублікування.

Зокрема, встановлено, що головний орган військового управління Нацгвардії:

- організовує перепідготовку і підвищення кваліфікації медичних і фармацевтичних фахівців (військовослужбовців, працівників) - на базі вищих навчальних закладів, закладів підвищення кваліфікації і перепідготовки кадрів незалежно від форми власності та підпорядкування;

- здійснює заходи з комплектування Нацгвардії військовослужбовцями і працівниками, іноземцями та особами без громадянства у випадках, порядку та на умовах, визначених законодавством;

- організовує та здійснює в установленому порядку координацію діяльності сил та засобів правоохоронних органів, залучених до припинення масових заворушень;

- забезпечує в межах компетенції здійснення заходів щодо медичного забезпечення військовослужбовців, ветеранів військової служби, ветеранів війни та інших категорій громадян, яким законодавством надано право користуватися закладами охорони здоров'я Нацгвардії;

- здійснює державний санітарно-епідеміологічний нагляд у Нацгвардії.

Документом передбачена співпраця Нацгвардії та релігійних організацій у сфері задоволення релігійних потреб військовослужбовців і працівників шляхом організації служби військового духовенства (капеланської служби).

Головний орган військового управління Нацгвардії в процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє в установленому порядку з правоохоронними органами, ЗСУ, іншими утвореними відповідно до законів військовими формуваннями, та населенням.

Встановлено, що Президент за поданням Міністра внутрішніх справ призначає на посаду начальника головного органу військового управління Нацгвардії та звільняє його із посади. Раніше начальника призначала та звільняла з посади ВР за поданням Президента.

У разі неможливості виконання командувачем Нацгвардії службових обов'язків (відрядження, хвороба, інші поважні причини) його обов'язки тимчасово виконує перший заступник.

У разі звільнення командувача Нацгвардії з посади до призначення іншої особи на цю посаду Президент призначає виконуючого його обов'язки. Міністр внутрішніх справ вносить подання Президентові стосовно його кандидатури.

Також розширено повноваження командувача Нацгвардії щодо призначення на посади військовослужбовців.

Передбачено можливість фінансування видатків, пов'язаних із забезпеченням діяльності головного органу військового управління Нацгвардії, з інших джерел, не заборонених законом. Раніше фінансування відбувалося виключно в межах коштів Держбюджету.

Крім того, встановлено, що Міністр внутрішніх справ за пропозицією командувача затверджує перелік посад офіцерського складу Нацгвардії та відповідних їм граничних військових звань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини