Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контроль за об'єктами будівництва передадуть місцевим радам

22 березня 2018, 12:00
173
0
Автор:
Реклама

Планується передати функції контролю за проведенням обстеження об'єктів будівництва, прийнятих в експлуатацію у встановленому законодавством порядку, і реалізацією заходів по забезпеченню надійності і безпеки при їх експлуатації виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

Це обумовлено необхідністю подальшої децентралізації системи державного архітектурно-будівельного контролю і передачі максимальної кількості функцій і повноважень на місцевий рівень.

Також будуть врегульовані питання, пов'язані з ліцензуванням господарської діяльності з будівництва об'єктів по класу наслідків (відповідальності), які відносяться до об'єктів з середніми і великими наслідками і питання плати за проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури.

Крім того, планується встановити єдиний порядок присвоєння адреси об'єкту будівництва, а також врегулювати питання ідентифікації об'єкту нового будівництва.

Соответствующи законопроект № 7085 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування" прийнятий за основу на засіданні Верховної Ради 22 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини