Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок проходження військової служби збираються змінити

27 лютого 2018, 13:38
5363
1
Автор:
Реклама

Народні депутати збираються підвищити граничний вік (до 30 років) прийому громадян (у тому числі військовослужбовців, що проходять військову службу по мобілізації, на особливий період) на військову службу (навчання) курсантів вищих військових учбових закладів або військових учбових підрозділів внз, у тому числі, тих, що здійснюють підготовку осіб на посади сержантського і старшинського складу.

Крім того, буде передбачена можливість продовжити військову службу військовослужбовцям, визнаним військово-лікарськими комісіями за станом здоров'я непридатними до військової служби. Непридатні мобілізовані військовослужбовці зможуть піти на на військову службу за контрактом. Виняток становлять розумові, сенсорні, психологічні дефекти і інші захворювання, визначені Міноборони.

Також уточнюються питання звільнення з військової служби і визначаються підстави звільнення військовослужбовців з числа іноземців і осіб без громадянства, що не пройшли випробувальний термін.

Регулюються питання забезпечення, у тому числі житлом, військовослужбовців, що відряджаються в державні органи, підприємства, установи, організації.

Відповідні зміни передбачені законопроектом № 6052 відносно удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби, який був прийнятий за основу сьогодні, 27 лютого. Законопроект ухвалений з урахуванням правки, озвученої під стенограму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини