Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Члени сімей «майданівців»зможуть раніше вийти на пенсію

8 лютого 2018, 11:49
821
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада вирішила призначити дострокову пенсію за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності.

Передбачено, що дружини (чоловіки), якщо вони не вступили до повторного шлюбу, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, та батьки, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», можуть достроково отримати пенсії.

Так, пенсію можуть отримати чоловіки після 55 років за наявності страхового стажу не менше 25 років і жінки після 50 років із страховим стажем не менше 20 років.

Парламент прийняв за основу та в цілому Закон «Про внесення зміни до статті 115 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності» (законопроект №7429) на ранковому засіданні 8 лютого.

Закон прийнято з правками, оголошеними під стінограму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини