Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вивезти дитину за кордон можна без дозволу батька, який заборговував аліменти

6 лютого 2018, 09:30
6888
2
Автор:
Реклама

Не всі питання виховання дитини тепер вирішуються батьками спільно.

Згідно зі змінами, внесеними до статті 157 Сімейного кодексу, той з батьків, з ким за рішенням суду проживає дитина, самостійно вирішує питання про тимчасовий виїзд дитини за межі України з метою лікування, навчання за кордоном, відпочинку, за наявності довідки, виданої органом державної виконавчої служби, про наявність заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.

Довідка видається органом ДВС, якщо борг не погашено за 6 місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання. Довідка видається протягом 10 днів на вимогу стягувача і дійсна протягом одного місяця з дня видачі.

Зміни передбачено Законом № 2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», який набрав чинності 6 лютого.

Також Законом регламентовано суспільно корисні роботи для боржників і передбачено заборону на керування, виїзд за кордон, полювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини