Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боржники за аліментами почнуть працювати на благо суспільства - набрав чинності Закон

6 лютого 2018, 09:09
1635
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 6 лютого, набрав чинності Закон № 2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Так, Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено новою статтею, згідно з якою несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім'ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин. Вид робіт визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Роботи можуть виконуватися не більше 8 годин, а неповнолітніми - не більше двох годин на день. При цьому роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років і чоловікам старше 60 років. За виконання суспільно корисних робіт передбачено погодинну оплату - за фактично відпрацьований час в розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

Питання провадження про виконання постанови про застосування суспільно корисних робіт врегульовано новою главою 31-А.

У разі ухилення від виконання суспільно корисних робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, строк невиконаних суспільно корисних робіт може бути замінено адміністративним арештом. Строк арешту визначається з розрахунку, що одна доба арешту дорівнює 15 годинам невиконаних суспільно корисних робіт, але не може перевищувати 15 діб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини