Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кіберполіція вважає за необхідне легалізувати криптовалюту

30 січня 2018, 10:45
963
2
Автор:
Реклама

Начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк повідомив, що, на думку правоохоронців, криптовалюта відповідає ознакам електронних грошей. При цьому попри те, що вона базується на принципі фінансової піраміди, кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти та майнінгу (можливо у формі прирівнення їх до електронних грошей). Також поліцейські підтримують ідею використання технології Blockchain у державному та приватному секторах.

На думку кіберполіції, разом з легалізацією криптовалюти необхідне впровадження оподаткування відповідних операцій, а також врегулювання діяльності криптовалютних бірж і пунктів обміну.

Легалізація криптовалюти має розв'язати проблему її використання в злочинних цілях і забезпечити необхідний захист громадян від шахраїв. Цьому повинна сприяти обов'язкова ідентифікація власників криптовалютних гаманців, оскільки основною проблемою правоохоронців у світі є підтвердження права власності та визнання потерпілими осіб, постраждалих від шахраїв.

Водночас якщо обіг криптовалюти не буде врегульовано найближчим часом, вона має потрапити під повну заборону, щоб усі зацікавлені в цій технології знали про ризик втрати своїх фінансових вкладень безповоротно. Водночас кіберполіція готова до співпраці з усіма зацікавленими відомствами й організаціями для легалізації та врегулювання криптовалюти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини