Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збільшено габарити суден для проходження у Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі

29 січня 2018, 15:49
856
0
Автор:
Реклама

Мінінфраструктури оновило Правила плавання і лоцманського проведення суден у північно-західній частині Чорного моря, Бузько-Дніпровсько-лиманському та Херсонському морському каналах.

Зміни спрямовані на збільшення максимально допустимих габаритів суден, які можуть рухатися по каналах.

Зокрема, по Бузько-Дніпровсько-лиманському каналу (БДЛК) дозволяється плавання суден завдовжки до 230 м (було 215 м).

Збільшено габарити суден, що підлягають обов'язковому буксирному супроводженню. Так, плавання по БДЛК без буксирного забезпечення дозволяється суднам завдовжки до 200 м (зараз 187 м).

Дозволено плавання по БДЛК у темний час доби суден, що мають довжину більше 200 м та осадку не більше 8,0 м, а також суден, що мають осадку більше 8,0 м та довжину менше 200 м, при швидкості не більше 10 вузлів і обов'язковому використанні проводки радіолокації.

Також дозволено плавання в темний час доби танкерів з нафтопродуктами або недегазованими танками, суден з вибухонебезпечним вантажем, газовозів, крім танкерів, що мають довжину 150 м і більше та осадку по БДЛК - більше 8,0 м, по Херсонському морському каналу - більше 6,5 м.

Відповідні зміни передбачено наказом Мінінфраструктури від 2 січня 2018 року № 2, який набере чинності з дня офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини