Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив зміни у сфері держзакупівель

24 січня 2018, 11:00
1199
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закону «Про публічні закупівлі» та деяких інших законів щодо здійснення моніторингу закупівель (проект № 4738-д).

Нагадаємо, Закон було прийнято 21 грудня і передбачає посилений контроль на всіх стадіях закупівлі.

Регулярний моніторинг закупівель здійснюватиме Державна аудиторська служба. Рішення про моніторинг закупівлі прийматиметься за наявності відомостей автоматичної системи ризик-індикаторів; при надходженні інформації від органів влади; у разі публікацій в ЗМІ про ознаки порушення; при самостійному виявленні порушень співробітниками служби. Моніторинг замість «наглядової функції» стане «попереднім контролем», під час якого замовника повідомлять про порушення.

Президент зазначив, що схвалені зміни впроваджують автоматичний ризик-менеджмент в закупівлях. «В он-лайні працюватиме система ризик-індикаторів, яка сигналізуватиме контролюючому органу про те, що з цим учасником щось не так. Це нововведення адресоване, в першу чергу тим, хто навчився або вчиться обманювати ProZorro. Алгоритми підказуватимуть, куди саме дивитися, як на максимально ранніх стадіях вичислити тих, хто хоче обійти систему», - підкреслив П. Порошенко.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини