Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ роз'яснило, як працюватиме електронна система охорони здоров'я

23 січня 2018, 16:00
1475
0
Автор:
Реклама

У МОЗ пояснили, що для входження до реформи закладам первинної медичної допомоги необхідно обрати медичну інформаційну систему (МІС) та підключитися до електронної системи охорони здоров'я, яка зараз працює в тестовому режимі.

При укладенні декларації з пацієнтами, лікарі реєструватимуть їх в системі. Таким чином, Національна служба здоров'я зможе оплачувати закладу, в якому працює цей лікар, ведення кожного пацієнта.

Надалі система замінить паперові медичні картки і довідки, а лікарі виписуватимуть електронні рецепти, які неможливо підробити. Також електронна система дозволить пацієнтам швидко отримати свою медичну інформацію, а лікарям - правильно поставити діагноз з урахуванням цілісної картини здоров'я пацієнта.

Система складатиметься з центрального компонента, який відповідатиме за централізоване зберігання та обробку інформації, і медичних інформаційних систем (МІС).

Медустанови зможуть вибирати будь-яку МІС із тих, які пройшли перевірку та підключилися до центрального компонента електронної системи. При цьому комерційні МІС гарантовано надають базовий пакет електронних сервісів.

Нагадаємо, з 1 квітня 2018 пацієнти зможуть вибирати свого лікаря первинної допомоги та підписати з ним Декларацію

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини