Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Введено нову систему тарифікації депозитарних послуг

22 грудня 2017, 15:23
1933
0
Автор:
Реклама

Діє нова гнучка система тарифікації депозитарних послуг та послуг з обліку і обігу депозитних сертифікатів НБУ. Тарифи встановлюються залежно від собівартості для різних продуктів та типів послуг, що входять до них.

Так, плата за зберігання цінних паперів розраховується залежно від середньої номінально-амортизаційної вартості. Досі вона розраховувалася залежно від кількості цінних паперів і без урахування їх вартості.

Істотно знижено ставку основного тарифу. Замість ставки в середньому 0,005 % від середньої номінально-амортизаційної вартості цінних паперів за розрахунковий період, новий тариф становить 0,00034 %;

Перелік операцій, які може виконувати депозитарій НБУ, розширено та введено тарифікацію груп операцій. Наприклад, з'явився тариф на обслуговування депозитарієм НБУ операцій, що виконуються за принципом «поставка цінних паперів без оплати» або «оплата проти поставки цінних паперів».

Відповідні зміни передбачено постановою НБУ № 108 від 9 листопада 2017 «Про внесення змін до Тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України», яка набрала чинності 22 грудня 2017, крім розділу IV Тарифів, який набирає чинності з 22 червня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини