Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Індивідуальні газові лічильники потрібно встановити до 2021 року

21 грудня 2017, 12:11
16786
31
Автор:
Реклама

Верховна Рада внесла зміни до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу (проект № 5722).

За прийняття Закону проголосувало 325 депутатів.

Закон прийнято з правками, оголошеними із трибуни депутатом Альоною Бабак. Строк остаточного переведення споживачів, що використовують газ лише для приготування їжі, на лічильники переноситься на три роки - до 1 січня 2021 року. До цього часу оплата повинна нараховуватися за нормами споживання, встановленими Кабміном. Крім того, облаштування будинків лічильниками не оплачуватиметься з місцевих бюджетів - дозволені всі джерела фінансування, окрім цього. Передбачено компенсацію витрачених споживачем коштів на установку лічильника. За встановлений у 2018 році лічильник компенсація надається протягом 12 місяців шляхом врахування в тарифі на розподіл газу.

Нагадаємо, законопроектом передбачено:

- загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлено лише з відома співвласників багатоквартирного будинку;

- встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування споживачів та оператора за рахунок тарифу на розподіл природного газу;

- операторам ГРС забороняється припиняти постачання газу до багатоквартирного будинку у разі незгоди його співвласників з встановленням загальнобудинкового лічильника;

- введення в експлуатацію новозбудованих або реконструйованих багатоквартирних житлових будинків здійснюється тільки за наявності індивідуальних лічильників газу. Введення в експлуатацію об'єктів виробничого і невиробничого призначення здійснюється тільки за наявності вузлів обліку природного газу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини