Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінфін запроваджує єдиний казначейський рахунок ДФС для сплати митних платежів

12 грудня 2017, 16:40
1298
0
Автор:
Реклама

Міністерство фінансів запроваджує використання єдиного авансового рахунку ДФС для сплати підприємствами митних платежів. Тепер з єдиного казначейського рахунку ДФС проводитиметься списання митних платежів при митному оформленні у будь-якій митниці.

Передбачено поетапне переведення підприємств на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий в Держказначействі на ім'я ДФС, для зарахування авансових платежів (передоплати):

- на перехідний період (з 15 січня до 16 липня 2018 року) - за рішенням підприємства;

- з 17 липня 2018 року - на постійній основі.

Зарахування коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) підприємств на депозитні рахунки 3734, відкриті в Головному управлінні Казначейства в Києві на ім'я митниць ДФС, припиняється з 18 червня 2018 року.

ДФС та митниці ДФС повідомлять підприємства про зміни в системі зарахування авансових платежів (передоплати) і реквізити депозитного рахунку 3734, відкритого в Казначействі на ім'я ДФС.

Таким чином, підприємствам надається можливість перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці і сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунку. Крім того, створюється можливість автоматизації надання ДФС письмової інформації про використання коштів, внесених підприємством як авансові платежі в рахунок ДФС.

Відповідний Порядок перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, що вносяться до/або під час митного оформлення, затверджено наказом Мінфіну від 1 листопада 2017 року № 898. Офіційне опублікування наказу очікується 19.12.2017 у виданні «Офіційний вісник» № 99.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини