Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок анулювання ліцензій з надання фінпослуг можуть змінити

5 грудня 2017, 11:30
927
0
Автор:
Реклама

Нацкомфінпослуг запропонувала врегулювати особливості анулювання ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (окрім професійної діяльності на ринку цінних паперів).

Зокрема, проектом передбачено внесення змін до пункту 6 частини другої статті 16 Закону про ліцензування видів господарської діяльності, згідно з якими норма про прийняття рішення про анулювання ліцензії на підставі акту про повторне порушення ліцензіатом Ліцензійних умов не поширюватиметься на ринки фінансових послуг, віднесених до сфери регулювання і нагляду Нацкомфінпослуг.

Згідно з чинними нормами Закону, у разі вчинення ліцензіатом повторного порушення Ліцензійних умов, Нацкомфінпослуг зобов'язана скласти акт про повторне порушення, а у разі фіксації повторного порушення зобов'язана як орган нагляду прийняти рішення про анулювання відповідної ліцензії, та не має можливості застосувати інші види заходів впливу.

У пояснювальній записці до проекту зазначено, що на сьогодні при прийнятті рішення про анулювання ліцензії Нацкомфінпослуг позбавлена можливості враховувати обставини, коли вимоги припису про усунення порушень Ліцензійних умов своєчасно виконані ліцензіатом, а також коли зазначене порушення не призводить до неможливості виконання фінансовою установою зобов'язань за договорами з надання фінансових послуг.

Регулятор вважає, що запропоновані зміни дозволять забезпечити належне та ефективне функціонування ринків фінансових послуг, запобігти виникненню системних криз на ринках фінансових послуг і забезпечити захист прав споживачів.

Відповідні зміни запропоновано проектом Закону «Про внесення змін до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо врегулювання особливостей анулювання ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів)», який оприлюднено Нацкомфінпослуг для громадського обговорення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини