Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Промислове рибальство за межами юрисдикції України: Кабмін спростив процедуру отримання дозвільних документів

Реклама

5 березня Уряд ухвалив постанову № 252 «Про затвердження порядків видачі, відмови у видачі, переоформлення, анулювання деяких документів дозвільного характеру в галузі рибного господарства та визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України».

У Мінагрополітики пояснили, що документ, з урахуванням вимог європейських регламентів, спрощує процедури отримання підприємцями дозвільної документації для здійснення господарської діяльності за межами юрисдикції України.

Зокрема, скасовано паперову форму та передбачено надання в електронному вигляді таких документів:

- дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України. Цей документ надає рибалкам право здійснювати промисловий вилов за межами країни з дотриманням норм, передбачених міжнародними договорами України, законодавством відповідних іноземних держав або міжнародних організацій з управління рибальством;

- форми реєстрації уловів (експорту, реекспорту) антарктичного та патагонського іклачів. Цю форму отримує промисловий рибалка, риболовне судно якого здійснило вилов цих видів риб, або підприємець, що здійснює експорт, реекспорт відповідної продукції;

- підтвердження походження водних біоресурсів. Це дає право підприємцю здійснювати операції з виловленими водними біоресурсами для експорту, реекспорту імпортованих, а також експорту перероблених імпортованих продуктів лову.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

Набув чинності Закон щодо вдосконалення корпоративного управління

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини