Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Святошинский райсуд Києва не розглядає справи

24 жовтня 2017, 14:10
2500
1
Автор:
Реклама

Святошинский районний суд міста Києва офіційно звернувся у Генпрокуратуру, Вищу раду правосуддя і Раду суддів України відносно подій, які мали місце 23-24 жовтня при розгляді справи Миколи Кохановского.

У суді розцінюють події як втручання в діяльність суддів по здійсненню правосуддя і просять вжити заходи по усуненню і запобіганню втручанню в здійснення правосуддя з боку громадських активістів і народних депутатів України.

Суду не дали розглянути клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу комбатові добровольчого батальйону ОУН Миколі Коханивскому, який підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 УК (хуліганствотобто грубе порушення громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної зброї). Як відомо, 21 жовтня 2017 біля станції метро "Академмістечко" в Києві за участю Н. Коханивского сталася бійка із стрільбою з травматичної зброї, внаслідок чого одна людина отримала поранення.

Згідно з протоколом про автоматизований розподіл матеріали справи передані для розгляду слідчій судді Іванні Миколаец.

Справа була призначена до розгляду на 23 жовтня 2017 року на 17:00. Слідча суддя надала можливість підозрюваному знаходитися в залі поряд зі своїми захисниками, вислухала і розглянула численні клопотання, як підозрюваного, так і його захисників, забезпечила вільний доступ в зал громадян, представників ЗМІ, народних депутатів України.

При розгляді справи було заявлено клопотання про відведення судді, в задоволенні якого суддя відмовила. Залишена без розгляду заява про відведення судді Лариси Шум.

У розгляді справи була оголошена перерва до 9:00 24 жовтня. Підозрюваного збиралися етапувати в ізолятор тимчасового змісту і з ранку доставити до суду для розгляду справи по суті. Після цієї особи, які знаходилися в залі суду як вільні слухачі, влаштували бійку і штовханину, погрожували судді, відмовлялися покинути зал судового засідання, на зауваження судна не реагували. Суддя і секретар судового засідання вийшли із залу за допомогою співробітників поліції. Після цього "громадські активісти" заблокували зал судового засідання і почали бити вікна, знищувати техніку, якій, зокрема, забезпечувався запис засідань і відеоконференцзв'язок, меблі, скляний бокс для підозрюваних і тому подібне.

За станом на 11:00 24 жовтня зал засідань розблокований силами Національної поліції України, порушники громадського порядку затримані, зараз йдуть слідчі дії.

Оскільки робота суду заблокованаучасників судових засідань просять уточнювати інформацію про слухання справ по телефону: 236-52-31.

Про відновлення роботи судової установи буде оголошено додатково на офіційному сайті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини