Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок будівельних виробів врегулюють

18 серпня 2017, 16:56
1400
0
Автор:
Реклама

Кабмін затвердив законопроект, згідно з яким виробник будівельної продукції зобов'язаний надавати декларацію експлуатаційних характеристик чи технічне свідоцтво про апробацію.

У цих документах повинні вказуватися характеристики по механічній стійкості, пожежній безпеці, енергоефективностідоступності і тому подібне.

Таким чином виробник вичерпно інформує споживача про якість і безпеку своїх будівельних виробів.

У законопроекті будівельний виріб визначений як окремий будівельний виріб або їх комплект, яке призначене для застосування в якості невід'ємної частини споруди і забезпечує дотримання основних вимог до будівель і споруд, виготовлений і наданий на ринок або введений в обіг виробником для подальшого використання за призначенням.

Проект Закону "Про основні вимоги до споруд, а також умовах розміщення на ринку будівельних виробів" затверджений Кабміном на засіданні 18 серпня. Після прийняття парламентом законопроекту буде створена організаційна структуращо займається передексплуатаційною перевіркою будівельних виробів, аналогічна європейській. Вона працюватиме в конкурентному середовищі на ринкових началах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини