Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк перевірить інкаcаторів

20 липня 2017, 14:00
823
0
Автор:
Реклама

Нацбанк виїжджатиме на перевірки юрособ, що отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації.

Інспекційна група перевірятиме організацію і здійснення операцій по інкасації засобів і перевезенню валютних цінностей, дотримання ліцензійних вимог, а також достовірність наданої НБУ звітної інформації.

Планові перевірки проводитимуться інспекційною групою, до складу якої увійдуть уповноважені співробітники НБУ, не рідше, ніж раз на рік. Також передбачені і позапланові перевірки. Про приїзд перевіряючих юрособу попередять за 10 днів.

При проведенні перевірки інспектори можуть вивчати документи, процедури внутрішнього контролю за проведенням операцій по інкасації, баз даних юрособи, а також проводити співбесіди із співробітниками і огляд автотранспорту.

За результатами перевірки інспекційна група складає звіт, в якому вказуються виявлені порушення. Звіт спрямовується керівникові юрособи, який впродовж 10 днів після його отримання повинен скласти план заходів по усуненню порушень і відправити його НБУ.

Недопуск юрособою інспекційної групи для проведення перевірки, відмова керівника від ознайомлення із звітом, ненадання НБУ плану заходів по усуненню порушень або його невиконання у встановлені терміни є основою для припинення дії ліцензії на інкасацію.

Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, що отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації, затверджено постановою НБУ від 5 липня 2017 року № 60яке набуло чинності сьогодні, 20 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини