Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

87% кандидатів до Верховного Суду вже пройшли співбесіди у ВККС

24 травня 2017, 16:00
881
0
Автор:
Реклама

За станом на 23 травня 2017 року 333 кандидати (87%) до Верховного Суду вже пройшли співбесіди у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України.

Серед них: 244 судді, 33 учених, 34 адвокати і 22 кандидати мають сукупний стаж.

Відносно 209 кандидатів (62,8%) оголошений перерва - вони чекають результатів рейтингів, які будуть сформовані після засідань Комісії у пленарному складі. До цих кандидатів у членів ВККС зауважень немає, також по них немає негативного укладення Громадської ради доброчесності.

25 кандидатів (7,5%) не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Серед них - 22 суддів, 1 учений і 2 адвокати.

Стосовно доброчесності ще 99 (29,7%) кандидатів Комісія прийматиме рішення у повному складі під час пленарного засідання, яке почнеться після завершення усіх співбесід. Ці кандидати отримали негативні укладення від Громадської ради доброчесності на відповідність критеріям професійної етики і доброчесності. Під час співбесід кандидати надали пояснення, зокрема документальні, відносно інформації в укладенні. Комісія досліджує досьє кожного кандидата, укладення ОСД, пояснення, запис співбесіди і після цього прийме остаточне рішення. Для подолання укладення ОСД потрібно 11 голосів членів ВККС.

"Деякі з тих, хто стежить за конкурсом, чекає сенсацій під час пленарних засідань, а деякі вважають, що можуть давати рекомендації Комісії, яке їй рішення приймати. Ми навіть отримуємо листи з побажаннями. Хочу підкреслити: подібний піар під час конкурсу до Верховного Суду не пройде. Це - тиск на роботу Комісії і порушення законодавства. Подібні звернення будуть передані в уповноважені органи. Комісія ж працюватиме в звичайному для себе, наднормовому, режимі - без сенсацій для того, щоб створити новий працездатний Верховний Суд ", - відмітив голова Комісії Сергій Козьяков.

Всього Громадська рада доброчесності надала негативні укладення відносно 122 кандидатів з 333 (36,6%); інформацію або особливу думку члена ОСД - 113 кандидати (34%). Відносно 98 кандидатів не виявлено обставин, які можуть свідчити про невідповідність вказаним критеріям (29,4%).

Нагадаємо, співбесіди проводять колегії ВККС відповідно до спеціалізації касаційних судів у складі Верховного Суду (цивільний, господарський, карний і адміністративний).

Останній день співбесід - 26 травня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини