Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк уточнив порядок перевірок з питань запобігання відмиванню прибутків

1 квітня 2016, 10:50
692
0
Автор:
Реклама

Нацбанк постановою від 30 березня 2016 роки № 204 вніс зміни в Положення про порядок організації і проведення перевірок з питань запобігання і протидії легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму і фінансування поширення зброї масового знищення.

Положення доповнене нормами, якими передбачено, що керівник або заступник керівника інспекційної групи фіксує факт ненадання банком/установою на запит інспекційної групи вказаних в запиті інформації, документів, письмових пояснень у встановлений термін в повному об'ємі, певному форматі, структурі і виді шляхом здійснення відповідного запису на запиті про надання таких документів або складає відповідний акт.

Керівник або заступник керівника інспекційної групи має право на підставі запиту інспекційної групи вимагати (при необхідності) виготовлення банком/установою копій документів у присутності члена інспекційної групи.

Нагадаємо, що Нацбанк з метою проведення безвиїзного нагляду з питань финмониторинга має право просити у банку/установі інформацію (у тому числі в електронному вигляді), документи і письмові пояснення відносно проведених фінансових операцій і з окремих питань діяльності банку/установи шляхом надання відповідного запиту.

Згідно з внесеними змінами, з наданих банком/установою оригіналів документів Нацбанк має право зробити копії цих документів, які завіряються працівником НБУ.

Якщо копія документу/витягання з нього складається з 2 і більше сторінок, то ці сторінки мають бути пронумеровані і прошиті працівником Нацбанку.

Національний банк використовує завірені ним копії документів під час ухвалення відповідних рішень в межах повноважень.

Окрім цього, викладена в новій редакції форма Звіту з питань оцінки ризиків у сфері фінансового моніторингу.

Постанова набула чинності 31 березня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини