Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано дозволити мобілізованим розривати контракти

14 січня 2016, 17:40
1759
3
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 3760 про внесення змін до Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" відносно уточнення порядку звільнення з військової служби військовослужбовців за контрактом. Автор документу - Денис Силантьев, нардеп від фракції Радикальної партії.

Нині згідно із законодавством термінові контракти мобілізованих військовослужбовців діють до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію. У зв'язку з цим, незважаючи на досить тривалий термін перебування в зоні АТО, військові мають юридичних і визначених на законодавчому рівні підстав для звільнення від військової служби. При цьому немає чіткого розуміння, скільки ще часу таким особам доведеться проходити військову службу, говориться в пояснювальній записці.

Тому законопроектом пропонується передбачити підстави розірвання таких термінових контрактів - у разі, якщо військовослужбовці по таких контрактах відслужили більше 18 місяців.

Згідно з проектом, контракт припиняється, а військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, звільняються з військової служби у зв'язку з небажанням продовжувати військову службу військовослужбовцями, покликаними на військову службу по заклику при мобілізації на особливий період, які уклали контракт до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, а також вислужили не менше 18 місяців військової служби з дня мобілізації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини