Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові вісті банківського сектора : структура власності, ліквідність і тендерні заяви

3 червня 2015, 13:46
1413
1
Автор:
Реклама

Нові вимоги до прозорості структури банків

До 8 червня банки повинні подати у НБУ відомості про структуру власності. Причому, НБУ встановлює нові критерії прозорості. Банк повинен не лише вказати усіх власників, але і підкреслити ключових учасників у володінні корпоративними правами банку і вказати взаємозв'язки між усіма цими особами.

Уточнення за поданням відомостей про структуру банку

НБУ зобов'язав банки подавати структуру власності за станом на 8 березня 2015 року і на дату самої подачі. Відповідно, подавати треба два пакети документів. Окрім цього НБУ уточнив вимоги до електронної форми подачі документів і роз'яснив формулу розрахунку розміру участі особи у банку.

Зміни в регулюванні ліквідності банків

НБУ відмовляє банкам у надання кредиту рефінансування у разі, якщо (1) банк на момент подачі і розгляду заяви визнаний проблемним; (2) структура банку не є прозорою за критеріями НБУ.

Зміни в технічному порядку проведення НБУ операцій з банками

НБУ тепер відхиляє тендерні заяви банків для підтримки ліквідності, якщо банк віднесли до проблемних і його структура вважається непрозорою.

Уточнення до діяльності НБУ як учасника депозитарної системи

Якщо банк не повертає кредит рефинасирования і не виконує інші зобов'язання по підтримці ліквідності, НБУ має переважне право починати процес з продажу і придбання цінних паперів, якими, власне, ці вимоги забезпечувалися. Внесення змін до даних депозитарного обліку здійснюється Центральним депозитарієм, а також депозитарними установами не пізніше наступного робочого дня.

Дмитро Абраменкостарший юрист Trusted Advisors

Яна Каминскаямолодший юрист Trusted Advisors

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини