Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок доступу до виборчої документації

28 травня 2015, 17:28
673
0
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції наказом від 13 травня 2015 року № 674/5 ствердило Порядок доступу до виборчої документації тимчасового терміну зберігання.

У документі говориться про організацію доступу до виборчої документації тимчасового терміну зберігання по виборах Президента, народних депутатів, депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад і сільських, селищних, міських голів, документації всеукраїнського референдуму тимчасового терміну зберігання, переданого на архівне зберігання (далі - виборча документація).

Доступ до виборчої документації надається на підставі заяви, що подається в архів особисто або поштою, у тому числі електронною.

Обробка виборчої документації здійснюється у присутності працівника архіву.

Якщо прошена виборча документація містить інформацію з обмеженим доступомдля ознайомлення надається інформація, доступ до якої необмежений.

Пакети, коробки, архівні бокси, мішки, в яких зберігається виборча документація, що поступає від виборчих комісій, в опломбованому або опечатаному виді, роздруковуються спеціально створеною комісією у складі не менше 3 чоловік, про що складається акт. У разі потреби до складу комісії можуть притягуватися представники місцевих органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування.

Після завершення обробки виборча документація упаковується в ті самі пакети, коробки, архівні бокси, мішки і т. д, які заклеюються, завіряються підписами членів комісії з вказівкою дати і часу і опечатуються друком архіву, про що також вказується в акті.

Зведення про розкриття і наступне опечатання пакетів, коробок, архівних боксів, мішків, в яких зберігається виборча документація, фіксуються в журналі реєстрації актів розкриття-опечатання пакетів, коробок, архівних боксів, мішків і т. п. з виборчою документацією тимчасового терміну зберігання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини