Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдиний веб-портал відкритих даних буде створений через 3 місяці

5 травня 2015, 10:03
1995
0
Реклама

Закон № 319 - VIII про внесення змін до деяких законів відносно доступу до публічної інформації у формі відкритих даних набув чинності 1 травня.

Публічна інформація у форме відкритих даних - це публічна інформація у форматі, який дозволяє її автоматизовану обробку електронними засобами, вільний і безкоштовний доступ до неї, а також її подальше використання.

Розпорядники інформації зобов'язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних на запит, публікувати і регулярно оновлювати її на єдиному державному веб-порталі відкритих даних на своїх веб-сайтах.

Публічна інформація у формі відкритих даних є дозволеною для її подальшого вільного використання і поширення. Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, у тому числі в комерційних цілях, у поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію у формі відкритих даних - з обов'язковим посиланням на джерело отримання такої інформації.

Публічна інформація, що містить персональні ці фізособипублікується і надається на запит у формі відкритих даних у разі дотримання одного з наступних умов:

- персональні дані знеособлені і захищені згідно Закону про захист персональних даних;
- фізособи (суб'єкти даних), персональні дані яких містяться в інформації у формі відкритих даних, дали свою згоду на поширення таких даних відповідно до Закону про захист персональних даних;
- надання або обнародування такої інформації передбачене законом;
- обмеження доступу до такої інформації (віднесення її до інформації з обмеженим доступом) заборонено законом.

Перелік наборів даних, що підлягають публікації у формі відкритих даних, вимоги до формату і структури таких наборів даних, періодичність їх оновлення визначаються Кабміном. При цьому в такий перелік Кабмін обов'язково включає інформацію, доступ до якої у формі відкритих даних передбачено законом.

У течію 3 місяців з дня набуття чинності цього Закону Кабмін повинен забезпечити прийняття/оновлення нормативно-правових актів, а також забезпечити створення єдиного державного веб-порталу відкритих даних.

Відмітимо, що Закон № 313 - VIII про доступ до інформації про бюджетні показники у формі відкритих даних набуде чинності з 1 вересня 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини