Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ констатує збільшення кількості скарг для затягування тендерів

17 квітня 2015, 16:37
1196
0
Реклама

"Почастішали випадки подачі скарг однакового змісту на різні процедури закупівлі в останні дні напередодні розкриття пропозицій конкурсних торгів, що може свідчити про використання наданого суб'єктам господарювання права на оскарження для затягування процедур закупівель. Інформацію про такі скарги Антимонопольний комітет України передає в правоохоронні органи", - заявила на брифінгу державний уповноважений АМКУ Світлана Мороз.

За її словами, лише у березні цього року поступило 126 скарг. Для порівняння, за аналогічний період 2014 року цифра складала 74 скарги. Торкалися вони закупівель Міністерством оборони, Державною пенітенціарною службою послуг із забезпечення живленняпослуг їдалень за державні кошти для соціально незахищених верств населення : дитячих садів, шкіл, інтернатів і так далі

Аналіз скарг за перший квартал поточного року свідчить також про наявність численних типових порушень у сфері державних закупівель: складання замовниками документації конкурсних торгів в частині встановлення непрозорих і нечітких технічних і кваліфікаційних вимог, зокрема, про необхідність надання учасниками документів, не передбачених чинним законодавством, і тому подібне. Також замовниками допускалися такі порушення, як неправомірне визначення переможця процедури закупівлі, допуск до оцінки пропозицій конкурсних торгів учасників процедури закупівлі, які не відповідають вимогам документації.

Зараз АМКУ виступає ініціатором внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель", які, серед іншого, торкаються встановлення так званого "дня тиші" для оскарження умов документації. На думку представників АМКУ, це дозволить значно зменшити кількість неналежних скаржників.

Нагадаємо, що 24 квітня в Києві відбудеться Практикум на тему nbsp;"Актуальні питання і очікувані нові напрями застосування норм конкурентного (антимонопольного) права. Правові і економічні аргументи для спілкування з АМКУ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини