Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

2015 рік зажадає від українських компаній перегляду використовуваних корпоративних структур

12 лютого 2015, 10:10
952
0
Реклама

Основною темою аналітичного електронного видання, що вийшло сьогодні "ЮРИСТ&ЗАКОН" № 05 (301) стануть зміни, очікуючі український бізнес в роботі з низконалоговыми юрисдикціями (як класичними офшорами, так і "респектабельними" країнами) в 2015 році. Наші автори розглянули як наслідки діяльності вітчизняних законодавців, так і нововведення на рівні ЄС і окремих країн.

Якщо коротко узагальнити сказане, 2015 рік може зажадати від багатьох українських компаній, що прибігають до міжнародного податкового планування, перегляду використовуваних корпоративних структур. Особливо це торкнеться тих, хто використовує відразу декілька компаній з різних країн ЄС з взаємними платежами між ними.

Також значна увага приділена по колишньому найпопулярнішій у українського бізнесу країні - Кіпру. Слід сказати, що 2015 рік може стати досить складним для тих, хто не стурбувався створенням "запасного аеродрому". Хоча ключовий момент для упевненого виводу в цьому питанні - реальні шанси на схвалення Верховною Радою денонсації діючої угоди про уникнення подвійного оподаткування. Якщо воно буде дано до моменту укладення нового договору, можна буде з повною підставою говорити про закриття кіпрської податкової гавані.

Втім, в номері і без офшорів немало цікавого. Приміром, ми проаналізували інформаційний лист ВХСУ в якому даються рекомендації по перенесенню розгляду справ із зони АТО. Автори іншого матеріалу зосередилися на такому новому для вітчизняної практики понятті як tradedress, яке грає чималу роль для просування товарів масового споживання, і заходах по його захисту, доступних в Україні.

Щоб ознайомитися з виданням ЮРИСТ&ЗАКОН, замовте демо-доступ>>

Усі продукти ЛІГА :ЗАКОН, у тому числі і видання ЮРИСТ&ЗАКОН, інтегровані в Єдину інформаційну платформу ЛІГА :ЗАКОН ДЛЯ УСІХ. Замовивши демо-доступ до видання, Ви отримаєте доступ і до Єдиної платформи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини