Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет дав супермаркетам останній шанс уникнути покарання

23 грудня 2014, 17:21
1873
2
Реклама

До цього, а також іншим серйозним наслідкам може привести остаточний "вердикт" Антимонопольного комітету України, який вийшов на фінішну пряму свого гучного розслідування відносно виявленого картеля на ринку ритейла. Детальніше про це розслідування ми раніше розповідали читачам в нашому відеоблозі.

За підсумками розслідування справи № 242-26.13/150-12 АМКУ виявив в діях цілого ряду столичних торгових мереж порушення, передбачені частиною 3 ст. 6 і пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції" у вигляді антиконкурентних погоджених дій.

Регулярний обмін інформацією, що дозволяє коригувати свою цінову і асортиментну політику наказує Комітетом таким великим торговим мережам, як: ТОВ "Фоззи фуд", ТОВ "Фора", ЧАО "Фуршет", ДП "Фуршет-центр", ТОВ "Фудмаркет", ТОВ "АЧ", ТОВ "Край-2", ТОВ "НОВУС Україна", ТОВ "Адвентис", ПИИ "Біла Украина", ТОВ "Спар Центр", ТОВ "Бимаркет", ТОВ "МЕТРО Кеш энд Керри Україна", ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет", ТОВ "АТБ-маркет" та ін. Збір і обробку інформації здійснювала компанія "АСНильсен Юкрейн"яка також є відповідачем у цій справі.

За допущені порушення Управління АМКУ, розслідування, що проводило, вважає за доцільне накласти на відповідачів штраф (розмір буде встановлений пізніше), зобов'язати їх привести свої договірні стосунки з постачальниками і виробниками продукції у відповідність із законодавством про захист економічної конкуренції (шляхом застосування відстрочення платежу за придбаний товар терміну обороту цього товару, що не перевищує)а також припинити практику використання мережами будь-яких додаткових послугщо не мають економічного обгрунтування і розрахунку вартості.

Ознайомившись з підсумками розслідування і вислухавши зауваження зацікавлених сторін, Антимонопольний Комітет вирішив відкласти ухвалення остаточного рішеннянадавши відповідачам можливість надати додаткову інформацію і пояснення до 15-00 п'ятниці, 26 грудня. Таке рішення було прийняте після виступу представника "АСНильсен Юкрейн", що наполягав на необхідності залученні до справи іноземних експертів, а також наданні "в закритому режимі без преси" нових документів, що містять конфіденційні дані.

Втім, виносячи таку ухвалу И. о. голови Комітету Микола Бараш аргументував його волею регулятора надати торговим мережам останній шанс усунути виявлені порушення, а також продемонструвати своє бажання вести чесні правила гри на ринку ритейла.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини