Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти розповіло про оцінювання в умовах відміни кредитно-модульної системи

Реклама

Міносвіти роз'яснилощо наказ № 774що зобов'язує усі університети впровадити кредитно-модульну систему організації учбового процесу по окремих спеціальностях, був скасований для уникнення колізій в організації учбового процесу.

Так, невдоволення науково-педагогічних працівників викликали необгрунтовано завищені вимоги по документальному оформленню супроводу учбового процесу, наприклад, по структурі і веденню індивідуального учбового плану студента, необхідності оформлення результатів атестації одночасно по трьох шкалах т.д. необгрунтованою також являється практика виставляння підсумкових оцінок, особливо по дисциплінах, що завершуються іспитом, тільки на основі арифметичної суми результатів поточного контролю без проведення екзаменаційного контролю при запланованій сесії. Це не лише призводить до зниження якості підготовки фахівців, але і прямо суперечить рекомендаціям основних документів Європейського простору вищої освіти ("Стандарти і рекомендації для гарантії якості у вищій освіті", "Довідник користувача ЕКТС", матеріали проекту "Тюнинг").

Замість цього Міносвіти рекомендує розподіляти певну кількість балівз яких формуватиметься підсумкова оцінка, між поточним контролем і іспитом. Це співвідношення може формуватися на розсуд викладача. Наприклад, контрольні роботи (семінари) поточного контролю можуть вплинути на 60% підсумкової оцінки, а іспит - на 40%.

В той же час Міністерство звертає увагу на необхідність використання в повному об'ємі Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи і її ключових документів (Інформаційний пакет / каталог курсів, Формуляр студента, Угода про навчання, Угода про практичну підготовку і зобов'язання про якість, Академічна довідка, Додаток до диплома) і інструментів відповідно до вимог Довідника користувача ЕКТС 2009 року, як це передбачено наказом від 16 жовтня 2009 року № 943.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини