Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для військових АТО можна ввозити незареєстровані ліки

Реклама

Сьогодні, 5 вересня, набув чинності Закон № 1637 - VII відносно удосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально небезпечних і тяжких хвороб, який був прийнятий 12 серпня. Закон передбачає спрощений порядок реєстрації ліків для лікування туберкульозу, СНІДУ, онкологічних і орфанных захворювань, а також для медобеспечения військових, задіяних в зоні АТО. Встановлено, що для реєстрації ліків, зареєстрованих в США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді і Європейському Союзі, до заяви додаються тільки матеріали відносно методів контролю якості лікарського засобу, зразки упаковки з маркіровкою, інструкція по застосуванню і документ, що підтверджує сплату реєстраційного збору. Рішення про реєстрацію приймається в семиденний термін.

З сьогоднішнього дня діє нова норма Закону "Про лікарські засоби", згідно якої по окремому рішенню Мінохоронздоров'я дозволяється ввезення незареєстрованих в Україні ліків іноземних держав з метою медобеспечения військовослужбовців і осіб рядового і начальницького складу, які виконують завдання під час АТО, дії надзвичайного стану, особливого періоду, за наявності документів, що підтверджують реєстрацію і використання ліків в таких державах.

В той же час, спрощений порядок держреєстрації що ввозяться із США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади і ЄС ліків для лікування туберкульозу, ВІЛ / СНІД, вірусних гепатитів, онкологічних і рідкісних (орфанных) захворювань буде введений в дію через місяць.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини