Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені зміни в Порядок припинення дії і анулювання ліцензії на окремі види профдеятельности на фондовому ринку

15 травня 2014, 16:08
206
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку (далі - НКЦБФР) ствердила зміни в Порядок припинення дії і анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів). Відповідне рішення Комісія прийняла на плановому засіданні 13 травня 2014 року.

"Документом уточнюються види професійної діяльності на фондовому ринку, встановлюється перелік документів, які подаються до заяви на анулювання ліцензії, а також дії ліцензіата у випадках припинення дії ліцензії і ухвалення рішення про її анулювання. Варто відмітити, що в затвердженому проекті змін в Порядок припинення дії і анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку(ринку цінних паперів) були враховані пропозиції і зауваження, що поступили після обнародування проекту
від структурних підрозділів Комісії і від ПАРД (Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв)
" - пояснила Ірина Курочкинадиректор Департаменту регулювання депозитарної і клірингової діяльності НКЦБФР.

Нагадаємо, що серед новацій документу - право регулятора припиняти дію ліцензії на термін, передбачений відповідним рішенням Комісії, ліцензіатам, які знаходяться на тимчасово окупованій території України у зв'язку з озброєною агресією іноземної держави або на якій введений надзвичайний стан. Крім того, таке право може застосовуватися Комісією до ліцензіатів з метою проведення перевірки обставин стосовно ознак маніпулювання на фондовій біржі, незаконного умисного розголошування инсайдерской інформації і здійснення з її використанням угод на придбання або відчуження цінних паперів або інших фінансових інструментів. Комісія публікує відповідне рішення про припинення дії ліцензії впродовж п'яти робочих днів з дати його прийняття і направляє його копію в Центральний депозитарій цінних паперів, якщо припиняється дія ліцензії на здійснення депозитарної діяльності. При цьому депозитарні установи зобов'язані впродовж п'яти робочих днів з дати припинення дії ліцензії повідомити про це усім своїм депонентам і емітентам, припинити укладення нових договорів у рамках цієї ліцензії, але продовжувати свою роботу по рахунках в цінних паперах, відкритих у рамках цієї ліцензії, виключно в частині обліку цінних паперів, прав на цінні папери, обслуговування безумовних операцій з цінними паперами на цих рахунках в цінних паперах, і по операціях списання цінного паперу і права на вони з такий рахунок в цінний папір у зв'язку з їх переклад власник до інший депозитарний установи.

Зміни розроблені у виконання плану діяльності Комісії з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік у зв'язку з набуттям чинності Закону України "Про депозитарну систему України".

Зараз документ готується для реєстрації в Мінюсті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини