Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомога на лікування за рахунок добродійної організації не обкладається НДФЛ, - Миндоходов

Реклама

Наказом від 10 квітня 2014 року № 235 Миндоходов затвердило узагальнювальну податкову консультацію відносно обкладення НДФЛ сум допомоги на лікування і медобслуговування платника податків за кордоном за рахунок добродійної організації.

Роз'яснено, що згідно пп. 165.1.19 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу в розрахунок загального місячного (річного) доходу оподаткування не включаються і, відповідно, не підлягають обкладенню НДФЛ засобу або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування і медобслуговування платника податків за рахунок засобів добродійної організації.

Ці норми можуть бути застосовані добродійною організацією за наявності відповідних документів, що підтверджують цільовий характер надання грошових коштів на оплату лікування або медобслуговування (у разі здійснення попередньої оплати таких послуг) або факт надання послуг з лікування або медобслуговування платника (якщо оплата здійснюється після надання таких послуг) податків.

Такими підтверджувальними документами можуть бути:

- документи, що підтверджують потребу фізособи-платника податків в лікуванні і медобслуговуванні (зокрема, наявність і характеристики хвороби, травми, отруєння, патологічного стану);

- документи про надання таких послуг, що ідентифікують постачальника послуг і платника податків, якому надаються такі послуги, об'єми і вартість таких послуг : договори, платіжні і розрахункові документи, акти надання послуг, інші відповідні документи залежно від необхідного лікування або медобслуговування, хвороби і її стану.

Миндоходов відмітило, що НК не визначає відмінностей в оподаткуванні НДФЛ сум допомоги для оплати вартості таких послуг в Україні або за кордоном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини