Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Набув чинності Закон, яким встановлені штрафи за приниження та цькування на роботі

23 грудня набув чинності Закон № 2806-IX "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)". Рада ухвалила цей Закон 1 грудня.

Детальніше

2. Набув чинності Закон, яким військовослужбовцям під час війни дозволили йти у відпустку без пояснення причин

23 грудня набув чинності Закон № 2822-IX "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану".

Детальніше

3. 23 грудня набрав чинності Закон про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах

23 грудня 2022 року набрав чинності Закон № 2783-IX «Про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року».

Детальніше

4. Набули чинності два закони щодо відбору кандидатур на посаду судді КСУ: що встановлено?

23 грудня набули чинності:

Детальніше

-30% на корпоративне рішення LIGA360 - тільки до 31 грудня. Надайте повноту інформації та інструментів для керівників, юристів, бухгалтерів, HR, PR фахівців. А ще отримуйте бонус для всієї компанії: сервіси медіамоніторингу та автоматизації договірної роботи. Замовляйте LIGA360 за новорічними цінами за посиланням. 

5. Подовження строку переведення суддів до нових судів у зв'язку із утворенням (ліквідацією) районів: Закон набув чинності

23 грудня набув чинності Закон №2808-IX "Про внесення змін в прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо територіальної юрисдикції місцевих судів на території України до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку із утворенням (ліквідацією) районів".

Детальніше

6. Адвокатський запит: що треба врахувати?

Збірка матеріалів для адвоката

Детальніше

Чому варто замовити LIGA360:Адвокат НААУ саме зараз? Оплативши рішення LIGA360 - ви оплачуєте внесок на адвокатське самоврядування, зможете отримувати бали для підвищення кваліфікації. А ще вам відкриється доступ до 100 млн рішень українських судів. Замовте LIGA360, щоб завжди бути впевненими у своїй перемозі. 

7. Набув чинності Закон щодо спрощення реєстрації волонтерів

11 грудня набув чинності Закон № 2757-IX "Про внесення зміни до пункту 21 розділу VII "Прикінцеві положення" Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" щодо вдосконалення порядку включення благодійників - фізичних осіб до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф".

Детальніше

8. Як встановлюється особа, яка поширила недостовірну інформацію в мережі Інтернет: роз'яснення КЦС ВС

Відповідну постанову Верховного Суду у справі № 454/2743/19 (провадження № 61-8616св22) ухвалено 14 грудня 2022 року

Детальніше

9. Апеляційний суд постановив вирок за ухилення від призову на військову службу

Вінницький апеляційний суд постановив перший вирок про ухилення від призову

Детальніше

10.Велика Палата ВС висловилася щодо змісту детального опису наданих послуг, виконаних адвокатом

Щодо змісту детального опису робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, Велика Палата ВС у постанові від 16 листопада 2022 року у справі № 922/1964/21 (провадження № 12-14гс22) виснувала, що подання детального опису робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги, не є самоціллю, а є необхідним для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат.

Детальніше

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини