Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив Порядок ведення Єдиного держреєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну

Реклама

26 квітня Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів», інформує Міністерство фінансів.

У Мінфіні пояснили, що прийняття постанови необхідне для запобігання незаконному виготовленню підакцизної продукції та виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції.

Зазначається, що реалізація постанови дасть можливість привести нормативно-правові акти Уряду у відповідність до вимог Закону № 481/95-ВР у частині уточнення переліку обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів, яке повинно бути внесено до Єдиного державного реєстру. Це необхідно для підвищення споживчої безпеки шляхом посилення контролю за виробництвом тютюнових виробів.

Реєстрація обладнання у Єдиному реєстрі розпочнеться через 30 днів з дня набрання чинності зазначеною постановою.

Довідково: Закон № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» з урахуванням змін, внесених Законом № 3173-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв'язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах», які набрали чинності з 22 січня 2024 року.

За повідомленням Урядового порталу

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Оренда землі: Верховний Суд вказав на безумовне правило початку перебігу строку договору

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини