Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Верховний Суд поставив крапку у справі адвоката-викривача: ВКДКА

Погодження адвоката на конфіденційне співробітництво під час оперативно-розшукових заходів чи слідчих дій є порушенням Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та відповідно може тягнути дисциплінарну відповідальність.

Детальніше

2. РАУ надала роз'яснення щодо використання адвокатами електронного підпису, КЕП у адвокатських запитах

Рада адвокатів України затвердила роз'яснення щодо використання електронного підпису, кваліфікованого електронного підпису адвокатами у адвокатських запитах (рішення від 16 - 17 листопада 2022 року № 132).

Детальніше

3. Оновлено перелік товарів, операції з якими звільняються від оподаткування ПДВ: ДПС

Про це інформують фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Детальніше

Хочеш побачити українське законодаство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Maschine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням 

4. Термін дії відстрочок від призову під час мобілізації продовжено на місяць

Кабінет Міністрів продовжив на один місяць дію відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих раніше військовозобов'язаним рішеннями Міністерства економіки.

Детальніше

5. Набрали чинності зміни до Порядку подання фінансової звітності

Уряд уніс зміни до Порядку подання фінансової звітності.

Детальніше

6. Прийнято Закон про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах: чому це важливо

1 грудня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (президентський проєкт № 0163) «Про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 року».

Детальніше

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

7. Подання відомостей про кінцевого бенефіціара в період дії воєнного стану: Мін'юст висвітлив практичні та правові аспекти

Фахівці Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) нагадують, що необхідність внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі - Єдиний державний реєстр) інформації про кінцевого бенефіціарного власника було передбачено Законом № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі - Закон № 361-IX).

Детальніше

8. Верховна Рада прийняла Закон про е-ідентифікацію та е-довірчі послуги

1 грудня Верховна Рада прийняла Закон (проєкт № 6173) про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементацію законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації.

Детальніше

9. З 14 грудня реєстрація транспортних засобів буде за новим алгоритмом

Про це розповів заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець.

Детальніше

10. Велика Палата Верховного Суду висловилася щодо застосування ст. 617 ЦК до відносин із виплати зарплати

Відповідну постанову ВП ВС у справі № 905/857/19 (провадження № 12-56гс21) було прийнято 26 жовтня 2022 року

Детальніше

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням. 

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини