Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокурорів покарають на неявку до суду?

14 жовтня 2013, 13:18
305
3
Автор:
Реклама

Рада суддів загальних судів звертає увагу, що на виконання рішення ради від 14.03 2013 р. № 17 був проведений аналіз матеріалів оперативності розгляду місцевими загальними судами кримінальних справ, у тому числі подів, які знаходяться на розгляді більше року з метою визначення причин затягування розумних термінів розгляду таких справ.

Було виявлено, що практично усі суди в якості причини порушення оперативності вказують нез'явлення представника державного звинувачення. Тільки місцевими загальними судами Донецької області в першому півріччі 2013 р. із-за нез'явлення прокурора розгляд справ відкладався 768 разів. Показовим в даному випадку вважається справа по звинуваченню Кадура В. М. по ч.2 ст. 307 УК, яке перебуває у виробництві Залізничного районного суду м. Сімферополя з 23.08.2011 р., при розгляді якого в 8 випадках було оголошено перерву зв'язку з нез'явленням прокурора, 7 разів за клопотанням прокурора і ще 2 рази у зв'язку зі зміною звинуваченню прокурором.

Нез'явлення прокурора з одного боку свідчить про неповагу до суду, а з іншої - про неналежне виконання своїх обов'язків окремими прокурорами, відмічено в листі.

У зв'язку з цим в листі И. Отрош просить В. Пшонку з метою недопущення зриву судових засідання удатися до дієвих заходів реагуванняпро яких слід повідомити раду суддів загальних судів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини