Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві пройшов Конгрес з конкурентного права

23 вересня 2013, 10:13
183
0
Реклама

Щороку LIDC проводить міжнародний Конгрес з двох типових питань сфери конкурентного (антимонопольного) права, права інтелектуальної власності і недобросовісної конкуренції. Національні і регіональні групи представляють свої доповіді по кожному з таких питань, на підставі яких міжнародним доповідачем розробляється детальна доповідь і проект резолюції для обговорення під час проведення Міжнародного конгресу. У таких резолюціях викладаються можливі рішення розглянутих проблемних питань і рекомендації для державних органів.

У 2013 році обговорювалися наступних 2 питання:

- Роздрібний ринок продовольчих товарів: чи є ефективним антимонопольне регулювання цього ринку? (злиття, обмеження свободи конкуренції, зловживання домінуючим положенням на ринку).

- чи Являється недотримання політик CSR (корпоративній соціальній відповідальності) недобросовісною комерційною практикою?

Учасники Конгресу ради, що в Україні росте інтерес до цих тем, на що, зокрема, вказав у своєму вітальному слові голова АМКУ Василь Цушко. Керівник антимонопольного відомства також у черговий раз похвалився розробленій програмою розвитку конкуренції до 2024 р., і законопроектом про держпідтримку суб'єктів господарювання, схваленим Кабміном.

Відмітимо, в перший день роботи Конгресу експерти обговорювали застосування стандартів FRANDа саме - чи можна застосовувати такі стандарти, якщо особа, приміром, погодилася їх використовувати, проте, по деяких тарифах ще йдуть переговори? Крім того, цікавить учасників і проблема "патентних тролів"що наносять істотний ущерб економіки, оскільки вони нічого не роблять, а тільки займаються вимиванням грошей за допомогою судових тяжб. Річард Вольфрамадвокат із США, в цьому напрямі відмітив, що в грудні Федеральна комісія визнала невиконання зобов'язань, пов'язаних з патентом, порушенням контракту. Що ж, можливо, це використовуватиметься як спосіб боротьби з "тролями".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини