Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується впровадити в Україні механізм захисту авторського права DMCA

20 вересня 2013, 17:24
562
0
Реклама

Телекомпалата пропонує переглянути механізм захисту об'єктів авторського права і (чи) суміжних прав, і імплементувати законодавство ЄС у сфері авторського права і суміжних прав, зокрема, так званий механізм DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Це забезпечить створення ефективно діючої системи запобігання несанкціонованому поширенню неліцензійного контенту в Інтернеті.

Запропонований механізм припускає, що заявник, виявивши загрозу порушення авторських правнаправляє те, що відповідає заява до установи (Держслужба інтелектуальної власності) і сервісної служби (хостер-провайдер), при цьому звертається у судову інстанцію з відповідним позовом в строк не пізніше 10 днів. Хостер-провайдер, отримавши таку заяву, не пізніше за 2 дні перенаправляє усі отримані матеріали від заявника особі, відносно веб -сайта якого поступила заява. Обличчя, відносно веб-сайту якого поступила заява, в строк не пізніше за 2 дні направляє відповідь на заяву: хостер-провайдеру, установі і заявникові.

У разі, якщо хостер-провайдер не отримав відповідь впродовж 2 днів з дати перенаправлення ним заяви, він блокує адресу розміщення ресурсу, яку вказав заявник, і повідомляє про це заявника і установу у будь-який спосіб.

У разі, якщо впродовж 10 днів хостер-провайдер не отримує копію судового рішення про початок виробництва по суті заяви, то знімає блокування з адреси указаного заявником. При цьому, установа виконує функцію акумуляції інформації і може втручатися в цей процес виключно у рамках повноважень, наданих йому законом. Уся інформація відносно заяви фіксується в Реєстрі і доступна для усіх.

При цьому, хостер-провайдер не виконує роль арбітране зобов'язаний виконувати не властивих його діяльності дій - здійснювати оцінку легітимності контенту і чистоти авторських прав на нього. Основна роль - за судовою інстанцією, куди заявник звертається за захистом своїх авторських прав.

Джерело:
proIT.

Також читайте:
Захист авторських прав в Інтернеті: використання Digital Millennium Copyright Act на прикладі Google

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини