Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ посилив банківський контроль за операціями по імпорту товарів

19 вересня 2013, 15:51
238
0
Реклама

Правління Національного банку України 16 вересня 2013 року прийняло постанову № 364, згідно з яким вносяться зміни в Інструкцію про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженою постановою НБУ від 24.03.99 № 136.

Ці зміни удосконалюють порядок здійснення банками контролю за операціями по імпорту товарівраніше усього імпорту без ввезення товару на територію України. Крім того, чіткіше регламентований порядок проведення банками контролю за імпортними операціями по постачанню резидентам товару, придбаного нерезидентами у власність на території України в інших суб'єктів (нерезидентів, резидентів).

З набуттям чинності змін уповноважені банки зможуть знімати з контролю імпортні операції без ввезення товару на територію України тільки при наявності інформації про вступ грошових коштів від реалізації вказаних товарів за межами України або використання товару, що імпортується, за межами України для потреб. У усіх інших випадках уповноважений банк зобов'язаний повідомити в податковий орган про здійснення такої операції. Таким чином, він зможе зняти цю операцію з контролю тільки після отримання від податкових органів інформації про те, що клієнтами норми законодавства не порушені.

За інформацією прес-служби НБУ.

Того ж дня Нацбанк вирішив, що
валютні переклади по Україні зараховуватимуться тільки в гривнах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини