Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов запланувало зміни в правила перевірок

19 вересня 2013, 10:15
212
0
Реклама

Держпідприємництво погоджувало проект постанови Кабміну "Про затвердження Порядку координації проведення планових виїзних перевірок контролюючими органами і органами державного фінансового контролю, уповноваженими здійснювати контроль за нарахуванням і сплатою податків, зборів, платежів" (розробник - Миндоходов) відносно одночасного проведення перевірок контролюючими органами і органами державного фінансового контролю.

Згідно з проектом, контролюючі органи повинні самостійно формувати графік планових перевірок підприємств по місцю знаходження суб'єкта господарювання або по місцю розташування об'єкту права власності, відносно якого проводиться перевірка. Графік необхідно складати щокварталу. Про дату початку перевірки територіальні органи Миндоходов повинні повідомляти суб'єкта господарювання не пізніше, ніж за 10 днів до її початку.

Також в проекті постанови відзначається, що у разі, якщо контролюючі органи і органи державного контролю запланували проведення в звітний період перевірки одного і того ж підприємства, перевірка проводиться одночасно вказаними органами. У разі неможливості з обгрунтованих причин одночасного проведення органами контролю перевірки, така перевірка проводиться за згодою підприємства в погоджені з ним терміни за умови, що це не перешкоджає здійсненню його госпдіяльності.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини