Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бродський просить Януковича ветувати Закон про ліцензування будівництва об'єктів III категорії складності

13 вересня 2013, 10:01
160
0
Реклама

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський звернувся до Президента України з проханням ветувати прийнятий нещодавно Закон України "Про внесення змін до законів України "Про архітектурну діяльність" і "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Читайте детальніше про Закон: Прийняті зміни в законодавство про ліцензування будівельних робіт.

Річ у тому, що Закон ухвалили з поправкою, якою вводиться ліцензування госпдіяльності, пов'язаної з розробкою містобудівної документації, а також пошуковими роботами, проектуванням і будівництвом об'єктів III, IV і V категорії складності. У Держпідприємництва вважають, що вказані зміни ускладнюють дозвільну систему у сфері будівництва і не відповідають принципам, визначеним Законом "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності".

Михайло Бродський відмітив, що зараз Україна займає 183 місце з 185 в міжнародному рейтингу Всесвітнього банку і Міжнародної фінансової корпорації Doing Business 2013 в категорії легкості отримання дозволів на будівництво. При складанні цього рейтингу міжнародні експерти, в першу чергу, керувалися легкістю оформлення діяльності, пов'язаної з будівництвом об'єктів III категорії складності (спочатку пропонувалося ліцензувати проектування і будівництво об'єктів тільки IV і V категорій складності).

У разі підписання Президентом України ухваленого парламентом Закону Україна ризикує взагалі не потрапити в рейтингу Doing Business 2014 в категорії легкості отримання дозволів на будівництвовважають в Службі.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини