Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати не готові законодавчо обмежити розмір адвокатських внесків

11 вересня 2013, 11:00
114
0
Реклама

Комітет ВР з питань верховенства права і правосуддя рекомендує парламенту направити на доопрацювання законопроект № 2519а про внесення змін до Закону про адвокатуру відносно розміру щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Нагадаємо, що проектом пропонується закріпити в Законі максимальний розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування - обмежити його у розмірі 1 мінімальної зарплати. Читайте про проект детальніше: Максимальний розмір адвокатських внесків встановлять на рівні закону?

В ході комітетського обговорення народні депутати відмітили, що реалізувати завдання адвокатського самоврядування неможливо без забезпечення належного фінансування. При цьому Закон про адвокатуру уповноважує органи адвокатського самоврядування самостійно визначати розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Парламентарі акцентували увагу і на тому, що сьогодні такі внески є одним з основних джерел змісту органів адвокатського самоврядування, оскільки вони носять регулярний характер і їх надходження можна прогнозувати. А встановлення яких-небудь обмежень на розмір щорічного внеску може привести до позбавленню адвокатури ресурсної основи адвокатського самоврядування. На думку членів Комітету, у разі недостатнього вступу засобів за рахунок щорічних внесків і відсутності належного фінансування з інших джерел може виникнути дефіцит бюджету органів адвокатського самоврядування, що негативно позначиться на реалізації їх функцій.

В той же час, конкретне значення максимального розміру щорічних внесків може бути предметом обговорення і дискусії, відмітили нардепи.

Джерело: сайт ВР.

Про думки адвокатів по темі внесків читайте в матеріалах ЮРЛИГИ : "Адвокатський внесок. Частина 1: "Платити або не платити"? і Адвокатський внесок. Частина 2: "Куди підуть гроші"?.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини