Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екологічному комітету ВР не сподобався проект про заборону лампочок

10 вересня 2013, 11:36
157
0
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики не підтримує законопроект № 2607а про внесення змін відносно стимулювання використання енергоефективних і екологічно безпечних засобів освітлення. Нагадаємо, ми розповідали про цей проект (Депутат хоче заборонити "лампочки Ілліча" на вулицях)яким пропонується обмежити використання ламп розжарювання і газорозрядних ламп на основі ртуті, заборонивши їх використання для освітлення об'єктів благоустрою.

Під час обговорення народні депутати відмітили, що ідея сприяння підвищенню енергоефективності і енергозбереження в економіці України, зокрема, відносно освітлення об'єктів благоустрою, заслуговує підтримки.

Проте, члени Комітету вважають, що запропонована автором редакція законопроекту вимагає доопрацюваннязокрема, відносно уточнення формулювання "на основі ртуті". Також відкрито питання стосовно можливих збитків організацій, які вже закупили лампи розжарювання і люмінесцентні лампи для освітлення об'єктів благоустрою і тому подібне

До того ж, на думку парламентарів, питання впровадження енергоефективних систем освітлення досить врегульовані чинним законодавством.

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини