Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийняті зміни в законодавство про ліцензування будівельних робіт

6 вересня 2013, 10:54
418
0
Реклама

Верховна Рада учора ухвалила Закон про внесення змін до законів про архітектурну діяльність і про ліцензуванні госпдіяльності (урядовий законопроект № 0983) з урахуванням пропозицій Президента України.

Зокрема, згідно із Законом, господарська діяльність, пов'язана з розробкою містобудівної документації, а також пошуковими роботами, проектуванням і будівництвом об'єктів III, IV і V категорій складності, підлягає ліцензуванню.

Кваліфікаційні, організаційні і інші вимоги відносно здійснення такої господарської діяльності встановлюються ліцензійними умовами. Умови і порядок здійснення контролю за їх дотриманням затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування держполітики у сфері архітектури, за узгодженням із спеціально уповноваженим органом виконавчої влади з питань реалізації державної регуляторної політики, дозвільної системи і ліцензування у сфері госпдіяльності. Органом ліцензування вказаній діяльності являється орган державного архітектурно-будівельного контролю.

Відмітимо, що ця законодавча ініціатива довго знаходилася на розгляді в парламенті, комітетах, пропонувалися зміни і правки. Зокрема, спочатку пропонувалося ліцензувати проектування і будівництво об'єктів тільки IV і V категорій складності. Детальніше читайте: Парламент збирається відмінити ліцензії на створення більшості об'єктів архітектури, Комітет схвалив відміну ліцензій на незначні будівельні роботи, Для нескладних будівельних робіт не потрібна буде ліцензія.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини